Nikšić: Policija u 10 dana oduzela puške, eksploziv, municiju...
ilustracija

Oružje u ilegalnom posjedu

Nikšić: Policija u 10 dana oduzela puške, eksploziv, municiju...

Službenici nikšićke policije su preduzimajući aktivnosti usmjerene na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, a sa posebnim akcentom na kontrolu bezjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminlanih grupa, tokom avgusta ove godine, shodno prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretrese na četrii lokacije i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje, municiju, eksploziv i druge predmete

"Službenici nikšićke policije su, 24.08.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje korsti S.I. (64) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: dva pakovanja eksploziva, detonator dužine oko 10 metara, sporogoreći štapin, pet komada kapisli za detonaciju, sedam komada usporivača eksplozije, baterijski uređaj za ispaljivanje električnih kapisli, baterija za aktiviranje električnih kapisli i kablove za električno paljenje. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se pronađeni eksploziv i  navedena sredstva upute na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela", stoji u saopštenju Uprave policije.

Istog dana, policijski službenici su, na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.B. (55) iz Nikšića i pronašli i oduzeli 123 komada municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu.

"O navedenom je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se predmetna municija uputi na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega slijedi procesuiranje", naveli su iz UP.

14. avgusta petresom kuće koju koristi J.N. (25) iz Nikšića policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku M-48, cal. 7.9 mm i zatvarač u ilegalnom posjedu.

Kako je saopšteno,pronađeno oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja nakon čega se o događaju izjasniti državni tužilac.

"Službenici nikšićke policije su, 19.08.2018. godine, shodno operativnim podacima, izvršili pretres kuće koju korsiti M.K. (64) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli vojnu pušku M-48, cal. 7.9 mm, lovačku pušku „Zastava Beretta“, cal. 12 mm i 43 komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu. O navedenom je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se predmetno oružje i municija upute na vještačenje u Forenzički centar nakon čega slijedi procesuiranje", zaključuje u saopštenju Uprava policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.