Murić više neće braniti za Crnu Goru, izabrao selekciju Kosova
Arijanet Murić

Murić više neće braniti za Crnu Goru, izabrao selekciju Kosova

Arijanet Murić, golman engleskog šampiona Mančester sitija, i dosadašnji golman mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore, neće više nastupati za Crnu Goru, već će u budućnosti braniti boje Kosova. To je saopštio fudbalski savez Kosova.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu, "neprekidni pokušaji Fadila Vokrija, pokojnog predsjednika saveza, i njegovog nasljednika Agima Ademija, kao i menadžera Bajrama Šalje da u reprezentaciju dovedu talentovanog fudbalera, konačno su krunisani uspjehom", prenosi Anadolija.

Arijanet Murić je bio član mlade selekcije Crne Gore. Odigrao je tri utakmice, a na posljednjoj, protiv Slovenije, dobio je direktni crveni karton, jer je glavom udario protivničkog igrača. 

Murić (19) je nedavno postao drugi golman engleskog šampiona, koji ga je vratio sa pozajmice iz NAC Brede, zbog povrede Klaudija Brava. 

Arijanet Murič je rođen u Švajcarskoj, ima i državljanstvo te zemlje, a porijeklom je iz Rožaja. 

Prošao je mlađe selekcije Ciriha i Grashopersa, prije nego što je 2016. godine stigao u Mančester siti. 

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola je prije dva dana rekao da Murić ima "nevjerovatan potencijal", a bio je na klupi Sitija u subotu, na meču sa Vulverhemptonom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.