Mekejn u testamentu naveo da ne želi Trampovo prisustvo na sahrani: Govor da održi Obama i Buš
Mekejn i Tramp

Mekejn u testamentu naveo da ne želi Trampovo prisustvo na sahrani: Govor da održi Obama i Buš

Američki senator Džon Mekejn koji je preminuo u subotu, u testamentu je tražio da na sahrani govore bivši predsjednici Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama i Džordž V. Buš, prenosi Anadolija.

Američki mediji navode kako je Mekejn u testamentu naveo da ne želi prisustvo trenutnog predsjednika SAD-a Donalda Trampa.

Dok je Mekejn bio živ, oštro je kritikovao Trympa i nije bio u dobrim odnosima s njim.

Pozivajući se na izjave neimenovanih zvaničnika Bijele kuće, američki mediji javljaju da su potparolka Sara Sanders i šef Trampovog kabineta Džon Keli povodom jučerašnje smrti senatora Mekejna napisali službeno saopštenje Bijele kuće u kojem se o preminulom govori u superlativima i oslovljava ga sa američkim herojem.

Isti izvori javljaju da američki predsjednik Tramp nije odobrio objavljivanje tog teksta.

Mekejn je svojevremeno bio jedan od najglasnijih kritičara Trampove politike unutar republikanskih krugova, a Tramp se povodom njegove smrti zadovoljio porukom saučešća koju je porodici  uputio posredstvom Twittera.

Iz kabineta preminulog senatora Mekejna je saopšteno da će njegova sahrana biti održana 2. septembra na groblju Pomorske akademije, u Merilendu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.