Ove opasnosti mališane najviše uzbuđuju
Foto: Ilustracija

Lista igara

Ove opasnosti mališane najviše uzbuđuju

Djeca su prosto luda za visinama. Stalno bi da se penju na drveće, krovove zgrada i tavane, jer je u njihovoj prirodi da svijet posmatraju iz ptičje perspektive.

Oni, naravno, ne razmišljaju o posljedicama takve igre. I to nije jedino što vole, a moglo bi da bude rizično.

Elen Sendseter, profesorka sa Univerziteta Kraljica Mod u Trondhajmu, napravila je listu opasnosti koje mališane najviše uzbuđuju.

Velike brzine

Djeca obožavaju da se ljuljaju na konopcima, ljuljaškama, sankaju, spuštaju sa tobogana, voze skejtbord, jer ih uzbuđuje što nemaju kontrolu nad tim aktivnostima.

Opasni alati

Vole da se igraju sa noževima, lukovima i strijelama, čekićima, srpom – svim spravama koje bi mogle da ih povrijede.

Koškanje i rvanje

Uživaju da se stavljaju u poziciju ugroženog, kojeg jure ili muče druga djeca, prenose Večernje novosti.

Nestajanje

Kada se igraju žmurke, ispunjava ih osjećaj privremene, zastrašujuće razdvojenosti od svojih drugara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.