Japanac u Sjevernoj Koreji snimao vojni objekat, pa pritvoren
Foto: Ilustracija

Biće protjeran

Japanac u Sjevernoj Koreji snimao vojni objekat, pa pritvoren

Sjeverna Koreja pritvorila je japanskog turistu Tomojukija Sugimota pod optužbama da je prekršio zakon tokom posjete toj zemlji i biće protjeran.

Kako je javila zvanična sjevernokorejska novinska agencija KCNA, Sugimoto, snimatelj iz prefekture Šiga u centralnom Japanu, uhvaćen je kako snima vojni objekat u gradu Nampo, prenijela je agencija Rojters. On je tokom vikenda ispitan i još uvijek nije poznato da li je protjeran iz Sjeverne Koreje.

Japanska vlada saopštila je danas da prati izvještaje KCNA, prenosi Tanjug. 

"Vlada je uložila sve svoje napore, ali uzdržavamo se od iznošenja detalja zbog prirode slučaja", navela je vlada Japana. 

Japanski mediji su početkom avgusta izvijestili da je Japanac pritvoren u Sjevernoj Koreji i da vlada prikuplja informacije o njemu. 

Japan, koji se zalaže da Pjongjang odustane od svog nukelarnog programa, traži od Sjeverne Koreje da oslobodi Japance kidnapovane tokom 1970-tih i 1980-tih godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.