Hrvatska: Mislila da je udomila pse, ispostavilo se da su u pitanju šakali

Hrvatska: Mislila da je udomila pse, ispostavilo se da su u pitanju šakali

Prije neka četiri mjeseca dobili smo poziv o pet ostavljenih štenaca u polju u kartonskoj kutiji usred ničega. Bili su stari nekih 5-7 dana. Nakon dvije nedjelje dvoje ih je izgubilo borbu. Njih tri su napredovale. Do nekih njihovih navršenih dva mjeseca starosti nismo znali koja su vrsta. Na početku smo mislili da su male lisice no ipak se ispostavilo da su ženski šakali, napisala je vlasnica Facebook stranice Alfa team Canis Aureus.

Kaže kako je kontaktirala AWAP, udruženje za zaštitu divljih životinja, ali njihovi su kapaciteti već u potpunosti popunjeni. Takođe, kontaktirala je i Ministarstvo poljoprivrede. 

Šakali se, prema njenim riječima, više ne mogu vratiti u divljinu. Uz nju su već četiri mjeseca, naviknuti su na ljude i to bi za njih u divljini moglo predstavljat popriličnu opasnost. 

-  Sada mi treba vaša pomoć da ostvarim taj svoj san za njih da napravimo to stanište i da bezbrižno žive, navela je slučajna vlasnica malih šakala i najavila da će svoj plan za zbrinjavanje objaviti na svojoj Facebook stranici kao i kakva će joj pomoć pri tome biti potrebna,prenosi 24sata.hr.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.