NSD: Ne vežu nas lijepa sjećanja za Mekejna
NSD

NSD: Ne vežu nas lijepa sjećanja za Mekejna

Džon Mekejn je u svojoj političkoj karijeri bio osvjedočeni protivnik srpskog naroda, jedan od onih koji je učestvovao u razbijanju zajedničke države Srbije i Crne Gore, i koji je do svojih poslednjih dana pokušavao da paradržavnu administraciju Albanaca sa Kosova i Metohije afirmiše kao državnu, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije(NSD).

Iz ove partije ističu da je Mekejn na međunarodnoj političkoj sceni pokušavao da "legitimizuje sramne metode koje DPS koristi za obračun sa političkim protivnicima, a koje podrazumijevaju progon, nelegalno pritvaranje lidera opozicije i opozicionih funkcionera i aktivista, zloupotrebu državnih institucija u partijske svrhe, hapšenje i progon državljana Srbije  i stavljanje srpskog naroda u Crnoj Gori u podređen položaj u odnosu na druge građane". 

"Zbog svega toga, nas iz Nove srpske demokratije, ne vežu lijepa sjećanja za ovog američkog senatora, niti osjećaj da je on želio dobro našem narodu i Crnoj Gori. Ipak, mi nećemo praviti žurke i puštati balone, kao što su to njegovi politički učenici u Beogradu, Prištini i Podgorici radili, slaveći svojevremeno smrt Slobodana Miloševića. Kao stranka koja baštini principe pravoslavnog hrišćanstva, zadnji sud o svakome, pa i o Džonu Mekejnu, ostavljamo Svevišnjem, pa ako se pred licem Istine spasi i pokaje, neće nam biti mrzno i pored utiska da će do toga teško doći. 

Uprkos tome što je borba u kojoj se nalazimo teška i pritisak na našu stranku i DF ogroman,  mi našim neprijateljima uvijek želimo isto što i nama – da se nađu na putu Istine i pokajanja", navodi se u saopštenju NSD.

Iz ove partije ističu i da su pred Bogom svi jednaki.

"I da ćemo, kao što je danas Džon Mekejn, na kraju svi doći Njemu na istinu. A Džon Mekejn će se naći pred sudom koji je pravedan, za razliku od onoga u kom se nalaze Milivoje Katnić i Suzana Mugoša. I neka mu po toj pravdi i volji Božijoj i bude", zaključili su iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.