Jevrić: Džaba “Luštica Bay” ako i dalje imamo puteve iz prošlog vijeka
Bojan Jevrić

Jevrić: Džaba “Luštica Bay” ako i dalje imamo puteve iz prošlog vijeka

Džaba turistički kompleksi „Luštica Bay“ ako Crna Gora i dalje u najvećem dijelu zemlje ima saobraćajnu infrastrukturu iz prošlog vijeka sa kojom daleko od toga da može graditi reputaciju elitne turističke destinacije, naveo je danas šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić.

On kaže da nije fer da se država prema turizmu koja je najznačajnija grana naše privrede koja donosi oko 24% BDP-a odnosi na krajnje neodgovoran način.

„Neodgovaran u smislu jasne vizije o tome kuda treba da ide crnogorski turizam. Ako želimo da i dalje gradimo vašarski turizam sa kolonama automobila na putevima iz prošlog vijeka onda je u redu da situacija ostane kakva jeste. Ako želimo da se odgovorno odnosimo prema najprofitabilnijoj grani privrede onda bi makar za početak morali uraditi sve kako bi turistima omogućili adekvatnu infrastrukturu“, navodi Jevrić.

Tvrdi da je vlast bez vizije, olako ušla u megalomanski i skupi projekat prevashodno parčeta autoputa a da pritom nema jasnih garancija da li će taj autoput biti spojen sa nekim koridorom autoputa i da li će biti isplativ.

„Pritom ostaju putevi iz prošlog vijeka duž primorja u koje se ne ulaže i koji godinama, pa tako i ove, turiste „počaste“ po nekoliko časova čekanja u kolonama automobila. Nadležni se prema tom problemu i dalje prave slijepi. Takva slika neće uticati na turistu da stekne osjećaj da je posjetio elitnu turističku destinaciju“, tvrdi on.

Dodaje da smo kao godinama unazad turiste dočekivali sa istim problemima - nedostatkom vode u nekim primorskim opštinama, prenatrpanom ugostiteljskom ponudom u starim jezgrima gradova na primorju i vašarskom slikom turističke ponude.

„Ipak gorući problem jeste nedostatak saobraćajne infrastrukture koja je velikim dijelom iz prošlog vijeka i koja ne odgovoara potrebama savremenog trenutka i  većem broju turista koji posjećuju našu zemlju. Kad bi se imalo sluha i osjećaja taj bi problem mogao biti riješen a slika koju bi turisti nosili sa sobom bila bi neuporedivo bolja“, zaključuje Jevrić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.