Vlada duboko ožalošćena zbog smrti Mekejna, država izgubila prijatelja
Mekejn i Marković

"Zahvaljući njemu smo postali članica NATO-a"

Vlada duboko ožalošćena zbog smrti Mekejna, država izgubila prijatelja

Vlada Crne Gore duboko je ožalošćena što su Sjedinjenje Američke Države i svijet izgubili senatora Džona Mekejnu i izražava iskreno saučešće američkom narodu i Senatorovoj porodici, objavljeno je na Twiter nalogu Vlade CG.

Podsjetimo, republikanski senator Džon Mekejn, koji je bolovao od tumora na mozgu, preminuo je u 81. godini.

"Pamtićemo ga kao nepokolebljivog i hrabrog borca za demokratiju i njene vrijednosti, kojima je želio da zauvijek pripada i Crna Gora", poručuju iz Vlade.

Naglašavaju da je Crna Gora zahvaljući Mekejnu članica NATO-a.

"Njegov glas podrške se uvijek jasno čuo kada je za Crnu Goru to bilo najvažnije. Crna Gora će se zato uvijek sjećati sa dubokom zahvalnošću i poštovanjem ne samo podrške Džona Mekejna već i njegovog iskrenog prijateljstva sa našom državom", objavila je Vlada na Twiteru.

 Mekejn je svojevremeno rekao da je Crna Gora najljepša zemlja na svijetu.

 U martu 2018. godine je odlikovan Ordenom crnogorske zastave prvog stepena zbog doprinosa razvoju bilateralnih odnosa SAD i Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.