Prnjavor: Kupio sanduk i krst, odštampao umrlicu pa pucao sebi u glavu
ilustracija

Do tančina pripremio svoju sahranu

Prnjavor: Kupio sanduk i krst, odštampao umrlicu pa pucao sebi u glavu

Franjo Boras (88) iz Prnjavora odlučio je da ode s ovog svijeta na nesvakidašnji način. Prije nego što će pod krajnje neobičnim okolnostima ispaliti smrtonosni hitac sebi u glavu, on je do tančina pripremio svoju sahranu. Osigurao je grobno mjesto, kupio sebi mrtvački sanduk i krst, odštampao umrlicu i odvojio rakiju za pokoj duše.

Kao u nekom filmu, priča je počela da se odmotava kada je tišinu u ulici Miloša Kondića, nadomak Školskog centra u Prnjavoru, narušio pucanj iz Borasovog dvorišta.

“Poznanici i policajci su bili zatečeni prizorom. U dvorištu na prostirci s jastukom bilo je nepomično tijelo vlasnika kuće. Ruka mu je bila vezana za pištolj, a na desnoj sljepoočnici bila je vidna rana od ispaljenog hica”, ispričale su komšije, pišu Večernje novosti.

Franjini poznanici kažu i da su im tek tada postale jasne njegove najave da "iza sebe neće ostaviti nikakav nered u kući". Po ulasku u Borasov dom zatekli su šokantan prizor.

“Dočekao nas je mrtvački sanduk s pogrebnom posteljinom, kao i sve ostale stvari za ispraćaj pokojnika na onaj svijet. Uz krst, tu su čak bile i umrlice na Franjino ime, kao i flaša s rakijom za pokoj duše. Ostalo je samo da se popuni prostor za dan i čas njegove sahrane, a osim dvojice sinova, među ožalošćenima naveo je i troje unučadi, kao i komšije i poznanike”, pričaju njegovi poznanici.

Nekadašnji službenik opštinske administracije, Franjo se još početkom osamdesetih godina prošlog vijeka razveo od supruge koja je novi brak zasnovala u Banjaluci. Dvojica sinova iz Kanade odnosno Amerike rijetko su mu dolazila. Franjo se odavno žalio da ga izjeda samoća, često najavljujući da će sam sebi prekratiti život, navode Novosti.

“Nismo, ipak, ni slutili da je svoj odlazak tako pomno isplanirao. Koje je tek bilo čuđenje pogrebnika kada je Franjo za sebe naručio mrtvački kovčeg. Još prije više godina. A, kada je nedavno još odštampao i svoju umrlicu, bilo je jasno da je definitivno odlučio da raskrsti s ovozemaljskim životom”, kažu Franjine komšije.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Boras se ubio iz omanjeg rijetkog modela pištolja, koji se ne nalazi u bazi prnjavorske policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.