Pad kamatnih stopa u junu
Ilustracija

0,11 procentnih poena

Pad kamatnih stopa u junu

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, pala je u junu 0,11 procentnih poena i iznosila je 6,47 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

"Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa u junu je oslabila 0,1 procentni bod na 5,86 odsto", navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u junu su porasle, efektivna 1,57 procentnih poena na 6,39 odsto, a nominalna 1,3 procentna boda na 5,67 odsto.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u junu su porasle po 0,03 procentna poena, pa je efektivna iznosila 24,25 odsto, a nominalna 20,47 odsto.

Efektivna kamatna stopa MFI na novoodobrene kredite u junu je porasla 0,58 procentnih poena na 25,24 odsto, a nominalna 0,35 procentnih bodova na 21,12 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u junu je porasla 0,01 procentni poen i iznosila je 0,62 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u junu je iznosila 5,85 procentnih poena i bila je niža nego u maju.

Rtcg/Mina biznis

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.