Dačić zabrinut za Srbe u Crnoj Gori jer pokušavaju da im uskrate sva prava
Mandić i Dačić, foto:NSD

Susreo se sa Mandićem

Dačić zabrinut za Srbe u Crnoj Gori jer pokušavaju da im uskrate sva prava

Srbija i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice u kojima se jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u Crnoj Gori, kazao je predsjednik SPS-a i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić.

Kako je saopšteno iz Nove srpske demokratije, Dačić je to saopštio tokom susreta sa liderom NSD, Andrijom Mandićem u Beogradu.

"Izražavam bojazan da se radi o smišljenom projektu, o mogućoj organizovanoj političkoj akciji usmjerenoj protiv srpskog naroda. Državljani Srbije trpe maltretiranje od strane crnogorskog sudstva i tužilaštva, bezrazložno se pritvaraju, neki su godinama u pritvoru, drugi imaju zabranu izlaska iz Crne Gore, a posebna priča je diskriminacija nad Srbima iz Crne Gore kojima se pokušavaju uskratiti sva moguća prava, od zapošljavanja do toga da im se zabranjuje upotreba srpskog jezika u školama, na udaru se nalazi SPC, progone se politički lideri Srba... Nema primjera u Evropi u 21 vijeku, da je jedan narod u tako lošem položaju, kao što su to Srbi u Crnoj Gori", kazao je Dačić. 

Lider NSD, kako se navodi u stranačkom saopštenju, se složio sa ministrom Dačićem i saopštio čitav niz podataka koji potvrđuju da se Srbi u Crnoj Gori nalaze pod, kako je saopšteno, strahovitom državnom torturom.

"Crna Gora se želi okrenuti naopako, i postaviti na neke temelje na kojima nikada nije bila, i na kojima ne može opstati jer se okreće protiv sebe, svoje istorije i tradicije. Naša obaveza i dužnost je da branimo naš narod, srpski jezik, Crkvu, istoriju, tradiciju, da pružimo otpor na svakom mjestu gdje smo napadnuti i pokažemo žilavost kao i do sada", kazao je Mandić.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je vlast u Srbiji prepoznala tešku situaciju, i iskazala spremnost da pomogne Srbima u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.