URA: Oštra osuda napada na Minić, zakonom rigoroznije sankcionisati nasilnike
URA

URA: Oštra osuda napada na Minić, zakonom rigoroznije sankcionisati nasilnike

Iz Građanskog pokreta URA danas su oštro osudili fizički napad na novinarku A1 televizije i Portala Standard Milicu Minić.

Kažu da je u izvitoperenom sistemu vrijednosti decenijama stvarana atmosfera u društvu u kojem se nasilje prema bilo kome toleriše i da je to neprihvatljivo.

„Nasilje u porodici, na ulici, na televiziji, u najbližem komšiluku... Nasilje prema ugroženim i marginalnim grupama, nasilje prema novinarima, nasilje u parlamentu... Sve je to slika dekadencije jednog društva čiju sliku kreira jedna te ista vlast već 30 godina. Takav sistem vrijednosti je neprihvatljiv“, istakli su oni.

Kažu da se Zakon mora mijenjati kako bi nasilnici dobijali strožije sankcije i kako bi se ova pojava svela na najmanju moguću mjeru a u perspektivi i potpuno iskorijenila.

„Neprihvatljivo je da nasilnici dobijaju minorne kazne, da često budu povratnici a da na slobodi budu proglašeni junacima. To nije dobar pristup i mi ćemo se zalagati da se Zakon u tom dijelu mijenja kako bi se jednom za svagda stalo na kraj nasilju u ovako izvitoperenom društvenom ambijentu“, zaključili su oni.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.