Ponuđena kaucija za Eminu Adrović: 218.662 eura da bi se branila sa slobode
Miloš i Snežana

Tragedija u Bečićima

Ponuđena kaucija za Eminu Adrović: 218.662 eura da bi se branila sa slobode

Osnovni sud u Kotoru prihvatio je ponuđeno jemstvo za Budvanku Eminu Adrović, kako bi se ona u daljem postupku branila sa slobode.

Protiv Adrović je nedavno podignuta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 18.jula u Bečićima poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, dok je njegova vjerenica Snežana Rudinac teško povrijeđena.

Za njenu slobodu ponuđena je hipoteka u iznosu od 218.662 eura.

Iako je Osnovni sud u Kotoru prihvatio jemstvo, ODT Kotor je na to uložio žalbu, te su spisi predmeta radi odlučivanja dostavljeni Višem sudu u Podgorici 23.avgusta. 

O jemstvu će se, kako je za portal Antena M rekao njen advokat Zdravko Begović, odlučivati sljedeće sedmice.

"Prihvata se ponuđeno jemstvo branilaca okrivljene Emine Adrović, advokata Zdravka Begovića i Vlada Vukovića, upisom hipoteke u iznosu od 218.662 eura na nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti 231KO Bogetići PJ Nikšić i to na katastarsku parcelu 2631, vlasništvo Vukčević Veselina, pa će se pritvor određen protiv okrivljene rješenjem ovog suda ukinuti kada se izvrši upis hipoteke na navedenoj nepokretnosti i sudu bude dostavljen dokaz da je izvršen upis hipoteke u korist Osnovnog suda u Kotoru", navodi se u rješenju Suda.

Jemstvo će se ukinuti i protiv okrivljene odrediti pritvor, ako na prvi uredan poziv suda ne dođe, a izostanak ne opravda, ako se sprema na bjekstvo, ili ako se pojavi drugi zakonski razlog za određivanje pritvora.

Podsjetimo, o optužnici protiv Emine Adrović raspravljaće se 28.avgusta.

Povrijeđena Snežana Rudinac i dalje se nalazi u komi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.