LGBT Forum: Crna Gora je društvo u kojem su predstavnici medija lake mete
LGBT

Najoštrije osudili napad na novinarku

LGBT Forum: Crna Gora je društvo u kojem su predstavnici medija lake mete

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar najoštrije osuđuju brutalni napad na urednicu i novinarku portala Standard Milicu Minić, koji se dogodio 19. avgusta na plaži Ratac u Baru, saopšteno je iz ovih nevladinih organizacija.

"Napadi na novinare i predstavnike medija, koji su postali učestali u Crnoj Gori, predstavljaju udar na temelje slobodnog i demokratskog društva, na šta ukazujemo već dugi niz godina. Ovakvi zločini se ne smiju i ne mogu tolerisati.Nedavni napad na novinarku Milicu Minić, koju naše organizacije izuzetno cijene i poštuju zbog doprinosa koji je dala u borbi za ljudska prava LGBTIQ osoba, jasno je pokazao da je Crna Gora danas društvo u kome su predstavnici i predstavnice medija „lake mete“ i da niko ne može da im garantuje sigurnost i bezbjednost", navodi se u sapštenju koje potpisuju Bojana Jokić i John M. 

Danilovgrađanin Goran Kaluđerović danas je pušten da se brani sa slobode nakon što je u barskom Centru bezbjednosti proveo tri dana zbog brutalnog fizičkog napada na urednicu i novinarku Standarda i A1 televizije, Milicu Minić. 

"Ovim putem Milici Minić pružamo punu javnu podršku,  a na nadležne institucije apelujemo da efikasno i odgovorno rade svoj posao, kako bi počinlac ovog gnusnog napada odgovarao pred licem pravde i zakonom. Svim novinarima i novinarkama još jednom poručujemo da istraju u svom radu i naporima, jer je to jedini put ka slobodnom i demokratskom društvu", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.