Mladić iz Rume drugi dan u komi, osumnjičenom tužilačko zadržavanje
Sutomore

Mladić iz Rume drugi dan u komi, osumnjičenom tužilačko zadržavanje

Stefan Novoselac (28) iz Rume drugi dan je u stanju kome od posledica povreda zadobijenih u tuči koja se dogodila na sutomorskom šetalištu, u noći između srijede i četvrtka.

Iz Kliničkog centra Crne Gore su u petak kazali da je pacijent zbog teške tjelesne povrede glave u komi i smješten je u Odjeljenje centralne intenzivne terapije.

“Trenutno je stabilnih vitalnih parametara”, kazala je portparolka KCCG Gorica Soković.

Barska policija je slučaj rasvjetlila istog dana kada se dogodila tuča i uhapsila Baranina P.V.(19) zbog postojanja osnovane sumnje da je nanio teške tjelesne povrede dvojici mladića iz Rume.

Tužilac Osnovnog državnog tužilašta Radovan Đurišić kazao je da je uhapšenom određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, te da će sudiji za istrage biti upućen predlog za određivanje pritvora.

Vojvodić je uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška tjelesna povreda i nasilničko ponašanje.

U indicentu, teške tjelesne povrede u predelu vilice zadobio je i Dejan Grujičić, takođe iz Rume.

Novoselac je zadobio udarac pesnicom, a onda glavom udario u pločnik. Primljen je u Opštu bolnicu Bar u nesvjesnom stanju, odakle je hitno prevezan u Urgentni centar podgoričkog Kliničkog centra, a zatim prebačen u jedinicu intenzivne njege gdje se i dalje nalazi u stanju kome.

Njegov drug je kazao da je Novoselac povrede zadobio padom niz stepenice. Inače i drug je imao povrede, u predjelu glave.

Inspektori barske policije su priveli na saslušanje prijatelje povrijeđenog kako bi utvrdili okolnosti nastanka njegovih povreda. Tokom saslušanja u kancelariji, inspektori su primjetili da i njegov drug ima povrede vilice koje je pokušao da prikrije nakon čega su kriminalističkom obradom došli do njegovog priznanja da se incident nije dogodio usled pada Novoseslca sa stepeništa apartmana već prilikom napada na sutomorskom šetalištu.

Nezvanično, njih dvojica su pijani udarali u boksersku krušku kada su naišla tri nepoznata mladića i jedan od njih je pesnicom udario prvo Novoselcovog druga, a onda i njega. Od siline udarca mladić je pao i udario glavom od pločnik. Prema kazivanju Grujičića u policiji, njih dvojica su iako povređeni otišli u apartman i legli da spavaju.

Na putu do apartmana u više navrata Novoselac je povraćao, ali je drug mislio da je to zbog pijanstva nakon čega je legao da spava.

Kada je njegov drug pokušao da ga probudi rano jutros vidio je da je mladić bez svjesti nakon čega je odmah pozvao hitnu pomoć.

Policija je, takođe, identifikovana još dva lica koja su bila u društvu osumnjičenog, Đ.S. (20) i J.M. (20), oba iz Bara, koji neće biti obuhvaćeni krivičnom prijavom.

Prema saznanjima Jedra, i osumnjičeni i oštećeni su bili u alkoholisanom stanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.