Putin: Odnosi Rusije i Turske sve su bolji i bogatiji
Foto: AA

Putin: Odnosi Rusije i Turske sve su bolji i bogatiji

Rusko-turski odnosi sve su bolji i bogatiji, izjavio je u petak Vladimir Putin, predsjednik Rusije, koji se u Moskvi sastao s Mevlutom Čavušogluom, ministrom vanjskih poslova Turske.

"Naši odnosi s Turskom postaju bolji i bogatiji, postaju sve bolji u oblasti ekonomske saradnje, u rješavanju određenih pitanja vezanih za regiju", kazao je Putin tokom sastanka s Čavušogluom i turskim ministrom nacionalne odbrane Hulusijem Akarom i Hakanom Fidanom, šefom Nacionalne obavještajne organizacije (MIT), javlja Anadolija.

Putin je na sastanku pomenuo i redovan karakter kontakata s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Istakao je i da su Rusija i Turska, zajedno s drugim zemljama, postigli ozbiljan napredak u rješavanju sirijske krize.

"Zahvaljujući naporima naših zemalja, uz učešće drugih zainteresovanih država, tu posebno mislim na Iran, našu saradnju s Ujedinjenim nacijama, s evropskim zemljama, sa Sjedinjenim Američkim Državama, uspjeli smo napraviti ozbiljan napredak u rješavanju sirijske krize", rekao je Putin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.