Uznemirujući video: Napadnuta novinarka na barskoj plaži(VIDEO)(FOTO)
Milica Minić

Uznemirujući video: Napadnuta novinarka na barskoj plaži(VIDEO)(FOTO)

Danilovgrađanin Goran Kaluđerović danas je pušten da se brani sa slobode nakon što je u barskom Centru bezbjednosti proveo tri dana zbog brutalnog fizičkog napada na urednicu i novinarku Standarda i A1 televizije, Milicu Minić. Osnovna državna tužiteljka u Baru, Irena Rajković ga tereti za nasilničko ponašanje.

On je uhapšen u utorak poslijepodne, samo dva sata nakon što je Milica i zvanično podnijela krivičnu prijavu protiv, u tom trenutku, nepoznate osobe.

Naime, novinarka Milica je 19. avgusta sa prijateljem oko 11 ujutru pošla na divlju barsku plažu Ratac. 

Oko 14 sati na plažu je stigao muškarac koji je na svoj suncobran zakačio poveći zvučnik sa koga je od prvog trena treštala besprizorno glasna "muzika". 

4001216713643444970344686080170190589394944n

Goran Kaluđerović

Milica, koja je od njega bila udaljena nekih deset - petnaest metara je pošla do njega i ljubazno ga zamolila da smanji što je on, u tom trenutku, bez većeg negodovanja i učinio. Mir, inače konstanta ove plaže, međutim, nije dugo potrajao, jer je muškarac nastavio po starom. Ta "atmosfera" potrajala je i naredna tri i po sata.

Oko 17.30, do ovog mladića pošao je Miličin prijatelj s namjerom da ga ponovo zamoli da utiša. Muškarac je ustao i počeo da psuje i vrijeđa Miličinog prijatelja, a onda se okrenuo i ka njoj i iz daljine, bez ikakvog razloga, verbalno napao i na nju. U tom trenutku, Milica mu je odgovorila da neće uzvratiti istom mjerom jer joj to nije manir, već da će mobilnim telefonom snimiti njegovo ponašanje kako bi ga prijavila policiji.

Kad je vidio da je Milica u ruke uzela telefon, počeo je da trči ka njoj. Prvo ju je gađao kršem veličine pola fudbalske lopte, što je ona uspjela "za dlaku" da izbjegne, a onda je uzeo i manji krš koji je Miličin prijatelj uspio da blokira rukom. U tom razjarenom stanju stigao je do Milice, skočio na nju, oborio je na kamenje, zavrnuo joj je ruku, presavio na tri dijela i držao je u tom položaju, dok joj nije oteo telefon i počeo da bježi.

Nakon što joj je oteo telefon, počeo je da bježi, ali je njega stigao Miličin prijatelj i uspio da od njega oduzme telefon.

Nakon toga, Milica je završila u barskoj bolnici gdje joj je konstatovana  povreda ruke i posjekotina od nekoliko centimetara na boku.

Poslije pet dana, njena ruka izgleda ovako:

4004292022262139209991868069495331521298432n

Milica nije prijavila nasilnika iste večeri, iako su policajci uzeli izjavu od nje u bolnici. To je učinila poslije dva dana kada je njeno stanje bilo stabilno. Napadač je uhapšen iste noći u Podgorici, kada je prijavljen i identifikovan, nakon čega je sproveden u Bar.

"Isprva nijesam bila zainteresovana da ga prijavljujem jer mi je prioritet bilo moje zdravlje i nije mi na pamet padalo da se bavim birokratijom i šetam po policijskim stanicama, ali kad sam došla sebi i kada mi je do glave 'doputovalo' da već 10 godina, gotovo svakodnevno, i sama izvještavam o nasilnicima koji u policijskim saopštenjima ostaju sakriveni iza inicijala, pa ih zaboravljamo brže - bolje, do neke naredne žrtve, vjerujem da je red da, sa svoje pozicije, bez straha od odmazde, pokažem sliku i glasno kažem 'Ovo je čovjek koji me je napao'. Ovo je moja dužnost, posebno imajući u vidu da ono što se meni desilo nije ni najmanji djelić svega što i žene (i muškarci) trpe svakog sata u našoj Crnoj Gori. Kad bi svako uspio da snimi makar dvije sekunde svakog napada, bili bismo rekorderi u proizvodnji horor dokumentaraca. Kako to nije slučaj, iz srca vas molim da ne ćutite i da ne trpite nikoga i ništa. Niko ne smije ni vas. Tako ni meni ne pada na pamet da istrpim ni ovoga ni bilo kojeg drugog Gorana Kaluđerovića", naglasila je Milica.

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.