Sud odbio jemstvo, Sara Vidak ostaje u pritvoru
Sara Vidak, Foto: Facebook

Sud odbio jemstvo, Sara Vidak ostaje u pritvoru

Osnovni sud u Kotoru odbio je zahtjev da se 20-godišnjoj Beograđanki Sari Vidak ukine pritvor uz jemstvo od 10.000 eura.

Sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Momirka Tešić u obrazloženju odluke navela da postoje okolnosti, koje ukazuju da bi Vidak mogla da pobjegne, ukoliko se nađe na slobodi, s obzirom na to da je državljanka Srbije, ali i Kanade, gdje ima tetku, dok joj roditelji zajedno sa njenim bratom, žive i rade u Turskoj.

U obrazloženju se navodi i da Vidak odlazi kod roditelja u posjetu svakog mjeseca, kao i da tamo uči turski jezik, te da joj je centar života u Beogradu, gdje studira dva fakulteta, a u Crnu Goru dolazi jednom godišnje. 

"Sud je mišljena da navedene okolnosti ukazuju da, bez obzira na ponuđeno jemstvo branioca okrivljene i sam iznos jemstva, postoji opravdana bojazan da bi se okriljena u slučaju da se nađe na slobodi dala u bjekstvo ili skrivanje i na taj način omela dalje vođenje krivičnog postupka i zato jemstvo nije prihvaćeno", navodi se u obrazloženju.  

Navodi se i da branilac nije sudu dostavio dokaz o imovnom stanju porodice okrivljene.

Podsjetimo Sari Vidak je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužni prijedlog protiv srpske i kanadske državljanke Sare Vidak (20) zbog sumnje da je 14. avgusta napala sutkinju Jelenu Stanišić u kotorskom sudu.

Vidak se optužnim prijedlogom tereti da je počinila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Suđenje je zakazano za 31. avgust, a proces će voditi sutkinja Momirka Tešić.

Njen advokat je u ponedjeljak ponudila jemstvo od 10.000 eura i dva pasoša kako bi se branila sa slobode.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.