Srpska radikalna stranka: Prekinuti diplomatske odnose sa Crnom Gorom zbog slučaja Sare Vidak

Osudili hapšenje studentkinje

Srpska radikalna stranka: Prekinuti diplomatske odnose sa Crnom Gorom zbog slučaja Sare Vidak

Srpska radikalna stranka (SRS) najoštrije je danas osudila hapšenje studentkinje iz Beograda Sare Vidak koje se nedavno odigralo u Crnoj Gori i zatražila od nadležnih državnih organa da donesu odluku o prekidu svih diplomatskih odnosa sa našom državom sve dok optužnica protiv nje ne bude ukinuta.

"Ovaj slučaj predstavlja očiglednu zloupotrebu sudstva, zbog čega smo ubijeđeni da Sara Vidak u Crnoj Gori ne može imati pravično suđenje. Nakon što su je u svojim izjavama unaprijed osudili državni organi Crne Gore, Sudski savjet, ministar pravde Crne Gore i predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore, ne može se očekivati da u toj državi postoji i jedan nezavisni sudija koji će smjeti da presudi u njenu korist", navodi se u saopštenju, prenijela je Beta.

Vidak se tereti za krivično djelo napad na službeno lice prilikom obavljanja službene radnje, odnosno za fizički napad na sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić, za šta je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.