Bulatović: Budvani, kojoj god političkoj opciji pripadali su lojalni svojoj državi
Vlado Bulatović

Crna Gora u Budvi nesalomljiva

Bulatović: Budvani, kojoj god političkoj opciji pripadali su lojalni svojoj državi

Oni koji misle da riječ jednog čovjeka može da uzdrma temelje Crne Gore treba da se zapitaju kolika je njihova vjera u ovu državu i koliko su oni sigurni u svoj rad na uspostavljanju jake države Crne Gore, izjavio je danas Vladimir Bulatović, koji je na prijedlog Crnogorske nedavno izabran za prvog potpredsjednika opštine Budva.

Bulatović je rekao da je zahvaljujući Crnogorskoj država Crna Gora u Budvi nesalomiva i da zahvaljujući sporazumu kojim je Crnogorska postala dio vlasti u Budvi danas možemo da tvrdimo da su Budvani, kojoj god političkoj opciji pripadali, lojalni svojoj državi Crnoj Gori.

Bulatović je dodao da zajedničko vršenje vlasti u Budvi podrazumijeva obaveze svih aktera da poštuju nacionalne, etničke i vjerske sentimente građana Budve i da se poštuje država Crna Gora.

„Smatram da se povodom slučaja programa "Ćirilica" nije dovoljno vodilo računa o posledicama mogućeg potpirivanja starih crnogorskih podjela. Crnogorska će se, kao članica koalicije na vlasti, snažno boriti da programi iza kojih stoji opština budu usmjereni ka premošćavanju naših rovovskih podjela, makar cijena toga bilo i puno preispitivanje odnosa među akterima koji čine budvansku vlast“, rekao je Bulatović.

Prvi potpredsjednik opštine Budva, Vladimir Bulatović ponovio je da članovi Crnogorske nijesu odlučivali o tome da književnik Matija Bećković učestvuje u programu „Ćirilicom“ jer je sadržina programa osmišljena i organizovana prije ulaska Crnogorske u vlast u Budvi.

„Za prvog potpredsjednika opštine Budva izabran sam početkom avgusta. Program festivala književnosti „Ćirilicom“ je osmišljen i pripremljen prije toga i nijesmo uopšte bili u prilici da radimo na sadržini ovog programa. Ono za šta mogu da garantujem su budući projekti i nema dileme da će Crnogorska snažno uticati na sve buduće programe koje bude podržavala budvanska opština“, izjavio je Bulatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.