Isti radar ga uhvatio 42 puta, morao da otkaže odmor zbog kazni
Foto: Ilustracija

Platio 3.000 eura

Isti radar ga uhvatio 42 puta, morao da otkaže odmor zbog kazni

Austrijanac Hajmo Valner imao je nevjerovatan peh – on nije znao da na putu ka njegovom radnom mjestu prolazi kroz zonu sa ograničenjem brzine od 30 kilometara na čas, pa ga je čak 42 puta slikao isti radar.

Ovaj pekar iz Frizaha, koji je prije par nedjelja našao posao u Klagenfurtu, vozio je nakon svake noćne smjene istim putem do kuće.

Na tom putu se nalazi jedan stacionarni radar i zona sa ograničenjem od 30 kilometara na čas, a Valner to nije vidio, prenosi Tanjug.

„Nisam vidio da prolazim kroz zonu sa tim ograničenjem. Uvijek je bilo mračno, a ja sam bio veoma umoran“, objasnio je svoj peh.

Par nedjelja kasnije Valner je poštom dobio brojne kazne, a očekuje ih još.

Oko 3.000 eura je do sada morao da da na osnovu kazni. Odmah je sve platio, jer smatra da bi bilo preskupo ulaganje žalbe, a i predugo bi trajalo.

Iz opštinske službe kažu da je prvi put da neko na istom mjestu 42 puta napravi prekršaj, te su mu skinuli jedan dio kazni, odnosno naplatili 300 eura manje.

Zbog kazni, pekar, otac šestoro djece, morao je da otkaže odmor u Grčkoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.