Vidak zadovoljna tretmanom u ZIKS-u i poručila da slučaj nije etnički motivisan
Sara Vidak

Posjetio je Zaštitnik

Vidak zadovoljna tretmanom u ZIKS-u i poručila da slučaj nije etnički motivisan

Predstavnici institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, kao Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture posjetili su danas pritvorenicu Saru Vidak i sa njom razgovarali u prostorijama Istražnog zatvora u Spužu.

Posjeta je izvršena po zamolnici Zaštitnika građana Srbije, Zorana Pašalića.

"Gospođa Vidak, između ostalog, navela je da je zadovoljna tretmanom i uslovima u zatvoru i da nema primjedbi po tom osnovu. Ona je predstavnicima institucije Zaštitnika kazala da nesnovanim smatra osnov lišenja slobode, da se osjeća nedužno kao i da želi što prije da izađe iz pritvora. Čitavu situaciju, kako je kazala, smatra velikim nesporazumom, navodeći da nikda ranije nije imala problema sa sudskim organima. Gospođa Vidak takođe je navela da se službenici u zatvoru prema njoj ophode korektno, kulturno i profesionalno i da joj se poštuju prava kao pritvorenoj osobi", navodi se u saopštenju Zaštitnika.

Prema njenim riječima, prostorija u kojoj boravi prostrana je i uredna, u šta su se tokom posjete uvjerili i predstavnici Institucije.

Kako je kazala, ostale tri pritvorenice sa kojima boravi su korektne i pristojno se ophode prema njoj.

"Gospođa Vidak je navela da joj je obezbijeđena sva potrebna ljekarska njega u zatvoru i da je ljekar obilazi svakodnevno. Posebno je istakla da smatra da slučaj nije etnički motivisan. Ona je zahvalila Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore na intersovanju za slučaj i njegovim predstavnicima na posjeti. Zaštitnik će o izvršenoj posjeti i nalazima obavijestiti Zaštitnika građana Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.