Humanost na djelu: Za Tijanu sakupljeno preko 35 hiljada eura

Fondacija Budi human

Humanost na djelu: Za Tijanu sakupljeno preko 35 hiljada eura

Akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje djevojčice Tijane Kasalice uspješno je završena. Prikupljen je iznos od 35.131 eura, navodi se u saopštenju fondacije Budi human.

Trogodišnja Tijana je rođena sa rascjepom mekog nepca, nakon čega je ioperisana.

Međutim, to nije bilo sve. Ubrzo nakon toga dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza.

Od tog dana krenula je Tijanina borba, jer ne može samostalno da hoda, ne puzi, ne izgovara rečenice.

Kako bi se njeno stanje poboljšalo, predložen je odlazak na liječenje metodom presađivanja matičnih ćelija na privatnoj klinici Liv hospital u Turskoj, za šta su sredstva i prikupljena. Fondacija "Budi human" zahvalila je svima koji su pomogli Tijani.

"Hvala svima koji su otvorili svoja srca i donirali novac za nastavak Tijaninog liječenja. Na portalu www.budihuman.me korisnici će u narednom periodu moći da prate i kako se prikupljena sredstva troše. Našoj maloj Tijani želimo puno sreće u nastavku liječenja", poručuju iz fondacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.