Marijani Goranović srebro u Berlinu
Foto: POK CG

Marijani Goranović srebro u Berlinu

Crnogorska atletičarka Marijana Goranović osvojila je danas srebrnu medalju u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Berlinu.

Do odličja u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta), u kojoj su nastupile ukupno četiri takmičarke, došla je hicem od 6,56 metara, u posljednjoj seriji, što je njen najbolji rezultat u ovoj godini.

To je njeno drugo odličje na šampionatima Evrope, nakon što je u istoj disciplini bila srebrna prije dvije godine u italijanskom Grosetu.

Zlato je osvojila Francuskinja Rous Vandegousa novim evropskim rekordom iz prve serije 7,19 metara, dok je bronzana bila Rabija Cirit iz Turske sa 6,2 metra.

Od naših takmičara, večeras će nastupiti Maja Rajković u bacanju koplja u kategoriji F 54 (bacanje iz stolice).

Prije Marijane u Berlinu je nastupilo još četvoro naših takmičara.

Radmilo Baranin je u bacanju koplja u spojenoj kategoriji F33-34 (bacanje iz stolice) zauzeo peto mjesto sa najboljim hicem, u petoj seriji, od 20,84 metara, što mu je lični rekord.

U istoj disciplini, Danilo Gojković je zauzeo 10. mjesto u konkurenciji 12 takmičara, koji je, takođe, imao najbolji rezultat u karijeri, od 18,73 metara, prenose Vijesti.

Miloš Ranitović je zauzeo sedmo mjesto u skoku u dalj, u konkurenciji 12 takmičara, u, za njega, novoj kategoriji T13 (osobe sa smetnjama vida), umjesto dosadašnje T12. Skočio je 6,04 metra.

Najzad, Mirnes Ramović je zauzeo sedmo, posljednje mjesto u bacanju diska u kategoriji F11 (osobe bez vida) sa rezultatom koji je postavio u drugoj seriji, 26,83 metara, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

Za petak zakazan je nastup Baranina u bacanju kugle, dan kasnije na borilišta će Rajkovićeva i Ramović u bacanju kugle. 

Nastup crnogorskih takmičara će 26. avgusta zatvoriti Goranovićeva u bacanju diska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.