Službi zaštite i spasavanja nove zaštitne uniforme, šljemovi i cistijerna
Foto: Radio Jadran

Službi zaštite i spasavanja nove zaštitne uniforme, šljemovi i cistijerna

Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja dobila je nove šljemove i zaštitnu opremu za ulazak u vatru, kao i cistijernu kapaciteta 13 kubika.

Oprema i vozilo koji su tokom ove nedjelje stigli u Vatrogasni dom nabavljeni su zahvaljujući Opštini Herceg Novi i lokalnoj Turističkoj organizaciji, a ukupna vrijednost ovih investicija je oko 56 hiljada eura, saopštavaju iz prss službe Opštine.

 

Zaštitna oprema za ulazak u vatru nije obnavljana nekih desetak godina, a nabavkom novih odijela znatno se unapređuje sigurnost vatrogasaca na terenu i njihova efikasnost, ističe načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović.

Radi se o kompletu koji čine jakna, bluza i čizme. Vrijednost ove investicije iznosi oko 30 hiljada eura.

opremavatrogasci2

Ćirović napominje da je tokom ove sedmice Turistička organizacija Herceg Novog donirala Službi zaštite i spasavanja nove zaštitne šljemove, u vrijednosti od šest hiljada eura.

"Sa Opštinom Herceg Novi smo ove godine ušli i u realizaciju nabavke jednog kamiona-cistijerne koji nam je bio veoma potreban. Opština je prepoznala našu Službu kao jednu od značajnijih za grad, te maksimalno ulaže u unapređenje rada i nadam se da će se taj trend nastaviti", kaže Ćirović, prenosi Radio Jadran.

Vrijednost nabavljene cistijerne iznosi 20 hiljada eura.

Kako dodaje, ovog ljeta Služba zaštite i spasavanja imala je tehničke intervencije i požare manjeg obima koje su veoma brzo i efikasno lokalizovali i ugasili. Pripadnici su ovih dana angažovani na gašenju požara u Budvi, zajedno sa pripadnicima DVD Luštica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.