Tijanino liječenje u Turskoj daje prve rezultate
Tijana Kasalica

Tijanino liječenje u Turskoj daje prve rezultate

Trogodišnja Tijana Kasalica, djevojčica iz Komarnice kraj Šavnika, koja boluje od cerebralne paralize, već neko vrijeme je u Turskoj na liječenju, a kako kaže njen otac Zdravko, napredak je vidan.

Naime, djevojčica za čije liječenje su se borili brojne kompanije i pojedinci, od 17. jula kada je krenula za Tursku, primila je već tri terapije, a četvrta je 31. avgusta.

„Napreduje. Nijesmo uzalud otišli! Ranije uopšte nije mogla da uspravno drži glavu kada legne na stomak i dok smo je držali bila je totalno nestabilna, klatila se. Sada kad legne na stomak podigne glavu i drži je tako, i to vremenom sve duže i duže. Ranije kada bi joj nudili igračke uopšte nije kretala rukama prema njima da ih uzme, sada je to mnogo bolje, pokušava da stvari oko sebe uzme u ruke. Sada prati razgovor, pogledom prati ljude, kad je zovneš ona se okrene“, objašnjava otac Zdravko za portal Onogošt koji je bodrio Tijanu na dosadašnjim terapijama, dok je ovih dana uz nju majka Gordana.

Malena Tijana se rodila sa rascjepom mekog nepca, nakon čega joj je izvršena operacija.

Međutim, to nije sve. Ubrzo nakon toga dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza.

+

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.