Bivši predsjednik FS Brazila ide u zatvor na četiri godine zbog korupcije
Žoze Marija Marin

Bivši predsjednik FS Brazila ide u zatvor na četiri godine zbog korupcije

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Brazila (CBF) Žoze Marija Marin dobio je četiri godine zatvora zbog reketiranja i korupcije u FIFA.

Ovaj 86-godišnji fudbalski radnik prvi je koji ide iza rešetaka u istrazi SAD oko korupcije u najvećoj fudbalskog organizaciji, a pored toga moraće da plati kaznu od 1,2 miliona dolara i u odugovlačenju još 3,3 miliona.

Marinu se stavlja na teret da se bavio ilegalnim radnjama u oblastima medija i marketing prava na raznim turnirima, uključujući i Kopa Ameriku. 

Sudija Pamela Čen u obrazloženju odluke u Njujorku izjavila je da je Marin bio "veoma pohlepan". 

Marin je u maju 2015. godine uhapšen u Cirihu, zajedno sa nekadašnjim prvim čovjekom Južnoameričke fudbalske federacije (CONMEBOL) Huanom Anhelom Naputom koga takođe uskoro čeka zatvorska kazna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.