Sara Vidak 31. avgusta pred sudom zbog napada na sutkinju
Sara Vidak, Foto: Facebook

Ponudila jemstvo od 10.000 eura i dva pasoša kako bi se branila sa slobode

Sara Vidak 31. avgusta pred sudom zbog napada na sutkinju

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužni prijedlog protiv srpske i kanadske državljanke Sare Vidak (20) zbog sumnje da je 14. avgusta napala sutkinju Jelenu Stanišić u kotorskom sudu.

Vidak se optužnim prijedlogom tereti da je počinila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Suđenje je zakazano za 31. avgust, a proces će voditi sutkinja Momirka Tešić.

Vidak je u ponedjeljak ponudila jemstvo od 10.000 eura i dva pasoša kako bi se branila sa slobode. Sud bi trebalo do kraja nedjelje da odluči o njenom zahtjevu. Osumnjičenoj Vidak je prošle nedjelje određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

"Težina krivičnog djela za koje se osumnjičena Vidak tereti, a izražena je kroz visinu zaprijećene kazne od šest mjeseci do pet godina, samo uvećava opasnost od bjekstva i čini je gotovo izvjesnom, s ciljem eskiviranja ili prolongiranja krivičnog postupka, kako bi protok vremena učinio svoje i doprinio eventualnom umanjenju krivično-pravne odgovornosti osumnjičene", navodi se u obrazloženju odluke.

Vidak je kategorično negirala navode optužbe za koje se tereti. Incident se dogodio 14. avgusta na kraju prekršajnog postupka protiv Stevana Prpe, momka osumnjičene Vidak, koji je kažnjen novčano 90 eura zbog saobraćajnog prekršaja.

Nezadovoljna zbog donijete odluke Vidak je, kako se navodi u prijavi, sutkinju napala najprije verbalno, a zatim i fizički. Odbrana Vidak od početka tvrdi da je njihova klijentkinja neosnovano optužena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.