U Kolašinu boravi oko hiljadu turista
Kolašin

Uglavnom stranci

U Kolašinu boravi oko hiljadu turista

U Kolašinu boravi oko hiljadu turista, kazala je Marija Brajović direktorica lokalne TO.

“Što se tiče same strukture, ona se značajno mijenja iz godine u godinu, tako da smo ove godine ugostili turiste iz Velike Britanije, Austrije, a primjetan je veliki porast gostiju iz Belgije, Francuske. Tu su naravno i turisti iz Rusije, Srbije, kao i domaći gosti. Ako govorimo o procentu, ove godine svakako dominiraju strani turisti kojih je oko 80 odsto”, navela je Brajović.

Ona navodi da je predsezona u Kolašinu bila značajno bolja od samog starta, budući da su u tom periodu imali značajan broj seminara i konferencija, pa je samim tim doslo do porasta kako domaćih, tako i stranih turista.

“Na sami početak sezone uticale su loše vremenske prilike, pa tim periodom nijesmo zadovoljni. Sada je situacija značajno bolja. Avgust je mjesec kada Kolašin posjeti puno turista iz razlicitih krajeva svijeta. U ovom trenutku hotelski kapaciteti su popunjeni, dok je interesovanje i za privatni smještaj veliko”, navela je direktorica TO Kolašin, prenosi Rtcg.

Očekuje da će i do kraja sezone popunjenost u gradu biti od 95-100 odsto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.