Njemačka: Ruski državljanin planirao napad, pronađen eksploziv
Ilustracija

Njemačka: Ruski državljanin planirao napad, pronađen eksploziv

Njemačke vlasti saopštile su da su danas uhapsile ruskog držvaljanina zbog planiranja islamskog ekstremističkog napada u Njemačkoj sa saučesnikom koji je pritvoren prošle godine u Francuskoj.

Federalno tužilaštvo saopštilo je da je 31-godišnji muškarac, identifikovan kao Magomed-Ali C., uhapšen u Berlinu.

Tužioci navode da je u oktobru 2016. u svom stanu uskladištio "značajnu količinu" eksploziva TATP za napad u Njemačkoj.

Planove C.-a i njegovog saučesnika Klementa B.-a omele su "preventivne policijske mjere" poslije čega su odlučili da se raziđu.

Klement B. je otišao u Francusku i uhapšen je u Marselju u aprilu 2017. zbog planiranja napada. Francuski istražitelji su obezbijedili dokaze protiv Magomed-Alija C.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.