Kosovar i Beranac provaljivali u kuće i krali nakit, satove i oružje
Ilustracija

Kosovar i Beranac provaljivali u kuće i krali nakit, satove i oružje

Beranska policija rasvijetlila je tri krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode dva lica osumnjičena da su počinila ova krivična djela. Takođe, prilikom pretresa jedne lokacije pronašli su i oduzeli pušku u ilegalnom posjedu a protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici CB Berane su, 21. avgusta lišili slobode R.B. (25) iz Kosova, nastanjenog u Beranama i M.K. (18) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili tri krivična djela teška krađa.

"Oni su, kako se sumnja, navedena krivična djela počinili na štetu tri lica tokom avgusta 2018. godine, na način što su provaljivali u kuće oštećenih lica, koje se nalaze na teritoriji Opštine Berane, a kojom prilikom su, sumnja se, otuđivali vrijedne stvari kao što su zlatni i srebrni nakit, satove i oružje. Otuđene stvari su, kako se sumnja, prodavali nepoznatim licima za određeni iznos novca. R.B. i M.K. su uz posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, koji je za ova lica donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu", saopšteno je iz Uprave policije.

Nadalje, službenici beranske policije su, 20.avgusta preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.G. (38) iz Berana.

"Tom prilikom službenici policije su pronašli i oduzeli vojničku pušku M48 u ilegalnom posjedu. Oduzeta puška biće upućena u Forenzički centara radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama koji je naložio da se protiv R.G. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.