Na Aerodromu Tivat uskoro noćno letjenje
Aerodrom Tivat

Pristupili izradi procedura

Na Aerodromu Tivat uskoro noćno letjenje

Aerodromi Crne Gore pristupili su izradi procedura za noćno letjenje na Aerodromu Tivat.

"Nema opravdanja da u 21. vijeku, u zemlji koja je svjetski poznata turistička destinacija, aerodromi ne budu moderni i opremljeni, jer su oni zamajac ekonomskog i turističkog razvoja Crne Gore", kazao je Dragoljub Bulatović, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, a prenosi Portal Analitika.

Odbor direktora Aerodroma u prethodnom periodu prepoznao je potrebu izrade stručnog elaborata kojim će se riješiti višedecenijska dilema oko noćnog letjenja na tivatskom aerodromu.

Nemogućnost obavljanja saobraćaja od zalaska do izlaska sunca čini Aerodrom Tivat neoperativnim za veći broj avio operacija, a istovremeno teret saobraćaja koncentriše u mnogo kraćem i isključivo dnevnom režimu rada. Ovo dovodi do zagušenja tokom turističke sezone, gdje se na Aerodromu Tivat u jednom danu opsluži preko 60 vazduhoplova i 10.000 putnika.

Odlukom Borda priprema analize za potrebe noćnog letjenja povjerena je dipl. saob. ing. Vlastimiru Ristiću, članu Odbora direktora, koji je u saradnji sa izvršnim menadžmentom komisijski pripremio zahtjev kojim će se kroz međunarodni poziv izabrati ponuđač čiji je zadatak da izradi elaborat za noćno letjenje na tivatskom aerodromu.

"U Odboru direktora smatramo da je ovaj korak još jedna u nizu aktivnosti usmjerenih ka valorizaciji crnogorskih aerodoroma, a benefiti su višestruki: kako za preduzeće, tako i za nacionalnog avioprevoznika i turističku privredu u cjelini",  zaključuje predsjednik Odbora direktora, Dragoljub Bulatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.