Uhapšen još jedan član kriminalne organizacije: U blizini njegove kuće nađena zakopana bomba
Foto: Screenshot

Podgorica, istraga o ubistvu Šakovića i Jovanovića

Uhapšen još jedan član kriminalne organizacije: U blizini njegove kuće nađena zakopana bomba

Službenici Uprave policije MUP-a – Specijalnog policijskog odjeljenja su u okviru nastavka akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 lica i u vezi čega je 16. avgusta održana pres konferencija, lišili slobode još jedno lice, F.S. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je u vezi sa navedenim počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije pretresom stana i drugih prostorija, u blizini njegove kuće, pronađena je i izuzeta ručna bomba. Takođe pronađena i oduzeta i vaga za precizno mjerenje. Bomba i vaga su bile zakopane u zemlji.

bombaup

Naime, službenici Specijalnog policijskog odeljenja su u nastavku akcije od 15.avgusta preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli do operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod članova kriminalne organizacije, kao i kod lica koja su sa njima povezana, nalaze sakrivena  eksplozivna sredstva – bombe i drugi nedozvoljeni predmeti.

"Postupajući po naredbi za pretres koja je pribavljena od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Specijalnog policijskog odeljenja su juče, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, izvršili pretres više stanova i drugih prostorija koje koriste članovi kriminalne organizacije i sa njima povezana lica. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi jedan od članova kriminalne organizacije, F.S, pronađena je i izuzeta ručna bomba kao i vaga za precizno mjerenje koje su bile zakopane u blizini njegove kuće.

Po nalogu Specijalnog državnog tužioca F.S. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio navedena krivična djela", kazali su iz policije.

bombaup1

On će u zakonskom roku biti priveden SDT radi saslušanja.

Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Iz policije podsjećaju da su službenici SPO, nakon lišenja osumnjičenih lica 15.avgusta, postupajući na osnovu operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod jednog člana kriminalne organizacije koji je lišen slobode navedenog dana nalazi skriveno automatsko vatreno oružje, dan kasnije, 16.08, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje je koristilo to lice i tom prilikom ispred ulaza u garažu, zakopano u zemlji, pronašli su i privremeno oduzeli automatsku pušku ruske proizvodnje tzv. kalašnjikov bez okvira i municije, automatsku pušku marke Tompson sa okvirom u kojem se nalazila municija i okvir bez municije za automatsku pušku. Sve navedeno je bilo zapakovano u najlonske kese i oblijepljeno izolir trakom.

"Policijsko – tužilačke aktivnosti se nastavljaju", poručuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.