Odštampani udžbenici, prodaja od 27. avgusta
Ilustracija

Nema problema

Odštampani udžbenici, prodaja od 27. avgusta

Odštampani su svi udžbenici koji su planirani za školsku 2018/2019. u Crnoj Gori, a njihova distribucija je počela juče, potvrdio je za Pobjedu odgovorni urednik u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Lazo Leković.

- Distribucija ide po ustaljenom rasporedu, a planirano je da prodaja udžbenika u čitavoj knjižarskoj mreži počne u ponedjeljak. Odštampane su sve knjige, onako kako smo to i planirali, tako da nema nikakvih problema - rekao je Leković.

On je kazao da je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva „sačekao sa saopštenjem za javnost“, koje su objavili krajem prošle sedmice, dok ne budu sigurni da će biti precizno poštovani datumi distribucije i prodaje knjiga za školarce.

- Saopštenje za javnost smo poslali tek kad smo precizno znali datume i naslove udžbenika - kazao je Leković. Iz Zavoda su tada saopštili da su morali da rade izmjene postojećih ili potpuno nove naslove, s obzirom na to da su prošle godine donešeni novi planovi za osnovno obrazovanje, a nakon toga i predmetni programi.

- Sve kako bi se učenicima i nastavicima omogućilo da se korišćenjem naših udžbenika/ udžbeničkih kompleta mogu ostvariti svi ishodi predviđeni novim predmetnim programima – naveli su u saopštenju.

Za ovu školsku godinu pripremili su naslove za udžbenike, zbirke zadataka i radne sveske na crnogorskom i albanskom jeziku.

Iz Zavoda su istakli da će kao i prethodnih godina njihove knjižare u Podgorici, Baru i Bijelom Polju raditi i vikend pred početak školske godine - u subotu 1. septembra i nedjelju 2. septembra od sedam do 20 sati.

U knjižarama u Bijelom Polju, Baru i Podgorici Zavod je najavio akcije pa će uz kupljeni komplet udžbenika, za sve razrede osnovne škole, osim prvog razreda, biti poklonjena jedna knjiga koja je predmetnim programom određena za lektiru.

Uz trgovinu u vrijednosti od 50 eura, Zavod poklanja dvije sveske mekog poveza iz edicije „Naše sveske“. Kupci koji su već dobili knjigu na poklon dobijaju i sveske ako u prodajnim objektima Zavoda kupe školski pribor do tog iznosa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.