Teška noć za vatrogasce u Budvi: Branili kuće od vatre, i dalje se vidi dim, očekuju pomoć aviona
Fotografija od sinoć: Ivan Čučuk

Nijesu dozvolili da pređe magistralu

Teška noć za vatrogasce u Budvi: Branili kuće od vatre, i dalje se vidi dim, očekuju pomoć aviona

Požari u budvanskoj opštini i dalje bjesne nakon što je vjetar sinoć rasplamsao vatru iznad Blizikuća.

Sve raspoložive ekipe službe zaštite i spasavanja su bile na tom lokalitetu iznad  Drobnog pijeska gdje je vatra u jednom trenutku gutala sve pred sobom.

Načelnik budvanske Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović kazao je za "Vijesti" da su vatrogasci cijele noći gasili požar u Blizikućama, te nijesu dozvolili da se vatra približi naseljima niti da pređe Jadransku magistralu.

Po vrhovima brda i dalje se vidi dim, na nepristupačnim mjestima, zbog čega se očekuje da bi uskoro avioni trebalo da se uključe.

"Ono što nije ugašeno, a što je bilo jako visoko u brdima opet je nastavilo svoj put prema Blizikućama i Svetom Stefanu. Radili smo cijelu noć. Tu su bile naše kolege iz Podgorice, Kotora, Herceg Novog i Cetinja, koje su nam pomagale. Nijesmo dozvolili da pređe magistralu", rekao je Božović za TV Vijesti.

Božović je kazao da požar drže pod kontrolom.

"Bilo je i večeras vjetra, ali nije bio toliko jak koliko preksinoć, tako da nam je to u mnogome olakšalo posao", kazao je Božović i dodao da se čuo sa generalnim direktorom Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Mirsadom Mulićem.

"On je najavio da će početi da dejstvuju avio i helikopterska jedinica MUP-a. Nije ostalo mnogo toga da se gasi, imamo dosta nepristupačnih mjesta gdje ne možemo dopremo, tako da nam to pravi probleme već treći dan", kazao je Božović.

On je rekao da je juče bila velika koncentracija dima i da zbog toga piloti koji učestvuju na gašenju požara ne vide ništa. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.