Prijetio Vučiću, dobio nanogicu, isjekao je i pobjegao u CG: Filipović uhapšen u Petrovcu
Ilustracija

Prijetio Vučiću, dobio nanogicu, isjekao je i pobjegao u CG: Filipović uhapšen u Petrovcu

Božidar Filipović koji je, kako navodi Tanjug, osuđen na 11 mjeseci zbog prijetnji Vučiću i Stefanoviću, isjekao je nanogicu i pobjegao. Uhapšen u Crnoj Gori.

Filipoviću je kaznu kućnog pritvora izrekao Treći osnovni sud sredinom juna, zbog prijetnji predsjedniku Srbije i ministru unutrašnjih poslova. Međutim, nekoliko dana od prebacivanja u kućni zatvor, Filipović je isjekao nanogicu i pobjegao u Crnu Goru gdje je opet uhapšen.

Filipović je javnosti poznat od septembra 2017. kada je iz revolta prema parking servisu zapalio svoj džip “porše kajen”. 

Naime, presudom je Filipoviću, pored kazne kućnog zatvora, izrečena i mjera protjerivanja stranaca od tri godine jer crnogosrski državljanin, a u Srbiji nema ni prebivalište, ni boravište, a pasoš ne može da dobije jer je u Srbiji više puta bio osuđivan. 

Filipović je krajem maja bio uhapšen na jednom novobeogradskom splavu gdje je izrekao prijetnje Vučiću i Stefanoviću, a nakon presude je iz pritvora prebačen u svoj stan uz elektronsku nanogicu, preko koje je praćeno njegovo kretanje. 

Međutim, nakon nekoliko dana Filipović je samoinicijativno isjekao nanogicu i pobjegao za Crnu Goru, gdje je opet uhapšen zbog prijetnji gostima u jednom kafiću u Petrovcu, gdje je vitlao pištoljem. 

Nakon što je primijećen njegov nestanak, beogradski sud je raspisao potjernicu za njim, a kazna kućnog zatvora mu je preinačena u klasični - efektivni zatvor. 

U ovom slučaju Srbija ne može da traži izručenje zbog izdržavanja kazne zatvora, jer prema sporazumima sa Crnom Gorom, izručenje po tom osnovu može da se traži kada je u pitanju kazna zatvora preko dvije godine. 

Srbija može da traži eventualno od Crne Gore da prizna srbijansku presudu i da Filipović u svojoj matičnoj državi izdrži kaznu na koju je osuđen zbog prijetnji Vučiću i Stefanoviću.

Protiv njega se inače vodi još nekoliko postupaka pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, zbog sličnih krivičnih djela. Filipović je krajem septembra prošle godine spalio svoj skupoceni "porše kajen" u Beogradu. 

U izjavama za medije rekao je da je to učinio iz revolta prema "Parking servisu" i aktuelnoj vlasti koja ga, kako tvrdi, pritiska i uništava, ali i zbog toga što je ponovo odbijen za srpsko državljanstvo i ne može da investira svoj milionski kapital.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.