Volkswagen opozvao  čak 700.000 vozila zbog greške u proizvodnji
Ilustracija

Volkswagen opozvao čak 700.000 vozila zbog greške u proizvodnji

Njemački gigant Volkswagen opozvao je u ponedeljak čak 700.000 vozila širom svijeta zbog greške u proizvodnji.

Pogođeni su SUV modeli Tiguan i Touran napravljeni prije 5. jula ove godine, a problematične su sijalice u "nebu" koje mogu da izazovu kratak spoj ukoliko dođe do kontakta sa vlagom. 

Taj kratak spoj može da ošteti "nebo" automobila, a u ekstremnim situacijama i da izazove požar, potvrdio je portparol VW. Iz VW su poručili da i dalje rade na rješavanju problema kako bi što prije popravili vozila. 

Njemačka kompanija je poručila vlasnicima da mogu da nastave da koriste svoje automobile ukoliko ne primeijte znakove kratkoj spoja, uključujući probleme sa osvjetljenjem. 

VW je u julu opozvao 124.000 jedinica Audija i Poršea sa električnim pogonom zbog upotrebe kancerogenog metala kadmijuma u baterijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.