Provjera sposobnosti

Uspješno položen ispit: Vojni Bell 412 EP danas prvi put učestvovao u gašenju požara

Helikopter Bell 412 EP Vojske Crne Gore danas je prvi put bio angažovan u gašenju požara, i to na pravcu Paštrovačka gora – Reževići.

Helikopter je angažovan na osnovu zahtjeva Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, a u okviru podrške Vojske Crne Gore civilnih institucijama u vanrednim situacijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Posada helikoptera je nedavno završila potrebnu obuku u Republici Sloveniji, tako da današnje gašenje požara predstavlja i njihovu praktičnu provjeru sposobnosti, kao i test za protivpožarnu opremu koju koristi helikopter na ovoj vrsti zadatka", kazali su iz Ministarstva.

Bell 412 EP stigao je u aprilu ove godine, dok se preostala dva helikoptera Bell, tipa EPI, koja je kupila Vojska Crne gore, očekuju u prvoj polovini seprtembra. 

Fotografije napravljene danas iz kabine Bell-a, sa gašenja i uzimanja vode

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.