Podgorica sve privlačnija i posjećenija turistička destinacija
Foto: PG Biro

Zadovoljni trendom rasta

Podgorica sve privlačnija i posjećenija turistička destinacija

„Podgorica svakim danom postaje sve privlačnija i posjećenija turistička destinacija i želim da izrazim posebno zadovoljstvo trendom rasta, i kada su u pitanju posjete i noćenja, ali i struktura turista i gostiju koji borave u našem glavnom gradu“, naglasio je gradonačelnik Ivan Vuković na sasatanku sa predstavnicima Turističke organizacije Podgorice.

On  je ocijenio da u dijelu turističe ponude treba nastaviti sa dobrim praksama, ali i intenzivirati aktivnosti kako bi glavni grad bio još više prepoznatljiv i posjećen, ocjenjujući da postoji dosta prostora za dalji napredak i valorizaciju potencijala Podgorice u turističke svrhe.

Vuković je naglasio da, pored Turističke organizcije i ostale gradske službe treba da budu proaktivne kada je u pitanju realizacija konkretnih aktivnosti koje doprinose većoj turističkoj ponudi i promociji ukupnog turističkog proizvoda Glavnog grada, jer je to veoma važno, ne samo za Podgoricu nego i za Crnu Goru.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović je, predstavljajući aktivnosti i projekte koje se sprovodi i realizuje organizacija na čijem je čelu,  izrazila zadovoljsto napretkom kada je u pitanju ukupna turistička ponuda Podgorice i iskazala uvjerenje da će u naradnom periodu biti još dosta novih sadržaja i organizovanih događaja koji će doprinijeti većoj i kvalitetnijoj turističkoj ponudi grada.

Popović je istakla da je Podgoricu u prvoj polovini ove godine u odnosu na prethodnu posjetilo 31% više turista, a zabilježen je i izuzetan rast kada je u pitanju i broj noćenja, koji je u istom intervalu u odnosu na 2017. godinu veći za 15%.

Ona je naglasila da u narednom periodu treba još intenzivnije raditi na naplati članskog doprinosa i boravišne takse, kao i legalizaciji smještaja čime bi se stvorile neophodne pretpostavke za još raznovrsniju i sadržajniju turističku ponudu Podgorice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.