Odnosi Srbije i Crne Gore važni za stabilnost regiona
Mandić i Vučić

Sastanak Mandića i Vučića

Odnosi Srbije i Crne Gore važni za stabilnost regiona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, sa kojim se saglasio da su odnosi Srbije i Crne Gore od velike važnosti za budućnost obe zemlje i stabilnost regiona.

Vučić je istakao da će Srbija uvijek biti uz svoj narod, kao i da je obaveza Srbije kao matice da pomaže očuvanje nacionalnog identiteta Srba van svojih granica, što će i činiti u skladu sa sopstvenim mogućnostima i uz poštovanje države Crne Gore i njenih zakona.

"Mandić je ukazao na težinu položaja Srba u Crnoj Gori i neophodnost solidarnosti svih naših sunarodnika kako bi se zaustavila diskriminacija i očuvao nacionalni identitet. Posebno je naglasio važnost uloge Srbije i njenu zainteresovanost za probleme sa kojima se naš narod suočava i predlažući konkretne mjere za koje je uvjeren da mogu biti djelotvorne", saopšteno je iz Nove srpske demokratije. 

Dvojica sagovornika su se saglasili da su odnosi Srbije i Crne Gore od velike važnosti za budućnost obje zemlje i stabilnost regiona. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.