Nikšićani krali stepenišne automate, kontraktore, osigurače, kućanske aparate, nakit, bicikl...
Ilustracija

Procesuirana tri lica

Nikšićani krali stepenišne automate, kontraktore, osigurače, kućanske aparate, nakit, bicikl...

Nikšićka policija u drugoj polovini avgusta rasvijetlila je deset krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, i tom prilikom procesuirala tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su ih počinila.

Naime, sumnja se da je S.G. (24) iz Nikšića počinio osam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta na teritoriji Opštine Nikšić.

"On je, kako se sumnja, koristeći nepažnju stanara etažne svojine, podesnim sredstvima otvarao ormare i otuđivao stepenišne automate, kontraktore i osigurače koji su bili instalirani u razvodnim ormarima ulaza stambenih zgrada, a koje je, kako se sumnja, kasnije u privatnom poslu ugrađivao i prodavao. S.G. je priveden nadležnom tužiocu koji će se u konačnom izjasniti o kvalifikaciji ovih krivičnih djela", saopšteno je iz policije.

Nadalje, službenici CB Nikšić su uz krivičnu prijavu nadležnom tužiocu priveli R.Š. (22) iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, upotrebom podesnog sredstva provalio vrata jedne porodične kuće i iz njene unutrašnjosti otuđio veći broj kućanskih aparata, električni i ručni alat i zlatni nakit", saopšteno je.

Pretresom kuće koju koristi osumnjičeni pronađeni i oduzeti su otuđeni predmeti, koji su vraćeni vlasniku.

Takođe, nikšićka policija je lišila slobode i uz krivičnu prijavu nadležnom tužiocu privela D.P. (37) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

"On je, kako se sumnja, ispred ulaza u stadion FK „Sutjeska“ otuđio skupocjeni bicikl marke „Explorer“. Otuđeni bicikl je pronađen i vraćen vlasniku", kazali su iz policije.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću je nakon saslušanja D.P. za njega odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

On je za ovo lice odredio pritvor nakon čega je to lice sprovedeno u ZIKS.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.