U vozilu i stanu Novljanina pronađen heroin i marihuana
Ilustracija

U vozilu i stanu Novljanina pronađen heroin i marihuana

Policija u Herceg Novom danas je pronašla i oduzela oko 100 grama heroina i manju količinu marihuane. Osumnjičeni M.R. (33) iz Herceg Novog je lišen slobode. Sumnja se da je ovu drogu, koja je pronađena kod njega, u njegovom vozilu i u stanu, držao radi dalje prodaje.

"Naime, službenici Odsjeka za borbu droge su danas u jutarnjim časovima u mjestu Igalo, a postupajući shodno naredbi koju su prethodno pribavili od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, kontrolisali i izvršili pretres M.R. kod kojeg su tom prilikom u džepu od pantalona pronašli pvc kesu sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Policijski službenici ovog Odsjeka su potom izvršili i pretres vozila u vlasništvu ovog lica, „Renault Megan“, kojim su u prtljažniku takođe pronašli još jedno takvo pakovanje takođe sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je heroin", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, ukupna bruto težina ova dva pakovanja iznosi oko 100 grama odnosno tačno 99,7 gr.

"Daljim pretresom, koji je obavljen u stanu i drugom prostorijama koje koristi ovo lice, pronađeno je manje pakovanje u kojem se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko jedan gram, tačnije 0,8 grama", kazali su iz policije.

M.R. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Herceg Novi.

"Heroin i marihuana koji su pronađeni na tri lokacije, a koje je M.R, kako se sumnja, držao radi dalje prodaje, su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je.

Osumnjičeni M.R. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.