Požar na Paštrovačoj gori stvaljen pod kontrolu, neka sela evakuisana
Foto:RTV Budva

Herojska borba vatrogasaca

Požar na Paštrovačoj gori stvaljen pod kontrolu, neka sela evakuisana

Budvanski vatrogasci uspjeli su da uz pomoć kolega iz Bara, Kotora i Tivta zaustave požar na Paštrovačkoj gori koji je zbog bure tokom noći prijetio naseljenom području. Pojedina sela su evakuisana.

"Negdje oko 1 sat krenula je orkanska bura, požar je sa vrha Paštrovačke gore sjurio na magistralu za 10 minuta", kazao je za TVCG komandir Službe zaštite i spašavanja Budva Dragan Božović.

Srećom, ljudskih žrtava nije bilo, a i svi objekti su sačuvani.

"Imali smo herojsku borbu, nijedna kuća nije izgorjela, niko nije stradao. Neka sela smo evakuisali. Spasili smo benzinsku pumpu i sve stavili pod kontrolom", istakao je Božović.

Kako je kazao, vatra gori još samo u mjestu Smokvica, ali situacija je pod kontrolom.

"Vatra okružena sa dvije strane, dolje je more pa dalje ne može da se širi. Kuća tu nema", dodao je Božović.

Juče tokom dana nepristupačan teren je onemogućavao vatrogascima da priđu vatrenoj stihiji.

Na tom lokalitetu bila su angažovana tri aviona Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.