Abazović: Kurban Bajram povezuje ljude i obnavlja zajedništvo
Dritan Abazović

Abazović: Kurban Bajram povezuje ljude i obnavlja zajedništvo

“U ime Građanskog pokreta URA svim vjernicima islamske vjeroispovijesti širom svijeta upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog praznika Kurban bajrama”, navodi se u čestitki predsjednika URA Dritana Abazovića.

“Kurban bajram je blagdan radosti i blagostanja koji na poseban način povezuje ljude i obnavlja zajedništvo. U tom duhu, želim vam da ga provedete u miru, u porodičnom i prijateljskom okruženju, kako dolikuje dobrim ljudima, komšijama i vjernicima”, ističe Abazović.

Poštujući vjerska opredjeljenja, a istovremeno uvažavajući različitost vjerskih osjećanja, on je posebno istakao da je tolerancija i međusobno razumijevanje jedini put opstanka, zajedničkog života i razvoja naše drzave.

“Neka žrtva koja se simbolički vezuje za Kurban bajram, označi spremnost cijele zajednice da stane u odbranu univerzalnih vrijednosti, pomogne siromašnima i nemoćnima i učini dodatni napor da se olakša život svakom stanovniku naše države”, zaključuje se u čestitki predsjednika URA Dritana Abzovića.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.