Britanka 10 sati plutala u moru i pjevušila da bi ostala budna
Ilustracija

Britanka 10 sati plutala u moru i pjevušila da bi ostala budna

Državljanka Velike Britanije koja je pala sa kruzera kod Lošinja i 10 sati provela u moru sve je vrijeme pjevušila da bi ostala budna, otkrivaju spasioci.

Kapetan hrvatskog spasilačkog broda pronašao je 46-godišnju Kej Longstaf na oko 45 nautičkih milja od hrvatske obale.

„Srećom za nas i nju, odmah smo je vidjeli jer je podigla ruke i mahala čim nas je ugledala. Pravo je čudo što je preživjela“, rekao je poručnik fregate Lovro Orešković, kapetan broda „Cavtat“ koji je spasao Britanku, prenosi portal Glas Istre.

Orešković je rekao da su na kruzeru mislili da nije preživjela.

„Očigledno je u dobroj kondiciji. Rekla nam je da se bavi jogom i da je plutajući u moru sve vrijeme pjevušila da joj ne bi pala temperatura tijela i da ostane budna“, objasnio je kapetan.

Kruzer „Norveška zvijezda“, sa kog je Longstafova pala, plovio je na liniji Pula-Venecija. Pregledom nadzornih kamera na kruzeru utvrđeno je da je Britanka sa broda pala u petak u 23.45, ali još nije jasno kako se to dogodilo.

Odmah poslije spasavanja prevezena je u pulsku bolnicu, odakle je ubrzo puštena pošto je utvrđeno da je dobrog zdravstvenoga stanja.

„Pala sam preko palube s broda. Bila sam u vodi 10 sati. Srećna sam što sam živa“, rekla je Kej Longstaf.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.