DPS: Ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u opštini Kotor
Kotor

DPS: Ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u opštini Kotor

Bez zadrške ignorišući zakon po ko zna koji put, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić zloupotrijebio je svoj položaj i još jednom unizio odbornike, ali i instituciju predsjednika Opštine kao lica odgovornog za njeno pravilno funkcionisanje, kazali rsu u Demokratskoj partiji socijalista.

“Skandalozna odluka predsjednika Opštine kojom je samovoljno, umjesto Skupštine tj. predstavnika građana dao saglasnost na Program i Finansijski plan za 2018. godinu za četri Opštinska preduzeća predstavlja krunu bahatosti licemjernih lokalnih moćnika. Poštovani građani, predsjednik Jokić je iskoristio Zakon o lokalnoj samoupravi koji se kaže da “predsjednik opštine privremeno donosi akte iz nadležnosti Skupštine ako skupština nije u mogućnosti da se sastane ili je iz drugih razloga onemogućen njen rada. Dakle stavljanjem potpisa na ove akte, šef kotorske izvršne vlasti je priznao da više ne postoji većina u lokalnom Parlamentu! Priznao je da više nema podršku, i da je iz očaja, mimo konsultacija sa parlamentarnim strankama, vrlo izvjesno ignorišući i svoje koalicione partnere, obesmislio rad Skupštine”, navode u DPS-u.

Demokrate su, ističu u DPS-u, odavno dokazalr da ih zakoni države Crne Gore ne zanimaju, a sada su počeli da im se i rugaju.

“U ovoj demonstraciji sile i presedanu zbunjuje nas nedostatak reakcije predsjednice lokalnog parlamenta, Dragice Perović, koja mora da zna da je ovakvo ponašanje mladog kolege iz izvršne vlasti direktni atak na rad zakonodavne institucije na čijem je čelu. Štoviše, očekujemo reakciju svih činioca kotorske koalicije čije je cijelo funkcionisanje davno obesmišljeno i svedeno na kratkoročni interes. Sada je samo pitanje, da li će se zarad tog interesa preći i preko anuliranja vrijednosti Parlamenta. Možda bi bilo kolegijalno da neko od članova koalicije, ko već ima višegodišnje iskustvo u kotorskim koalicionim odnosima samo sa različitim partnerima, ukaže mladom Predsjedniku da ovo nije poligon za igru već naš Grad! Da ovo nije vježbanka, nego lokalna uprava. Da ovo nije privatna firma iz Beograda u kojoj je stekao jedino radno iskustvo u životu, makar i na papiru. Bahatost je uzela maha pod snažnom podrškom interesnih grupa, a nipodaštavanje Skupštine je samo još jedan u nizu bezprizornih poteza arogantne lokalne vlasti, kojoj je došlo vrijeme da kažemo adio!”, navode u DPS-u Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.