Porodica iz BG dobila policijsku zaštitu jer im prijete zbog nestalih beba
Ilustracija

Porodica iz BG dobila policijsku zaštitu jer im prijete zbog nestalih beba

"Određena mi je stalna policijska zaštita. I meni, i članovima moje porodice. Razlog su prijetnje ubistvom koje su u posljednje vrijeme učestale - kaže Radiša Pavlović, član Vladine komisije za rasvjetljavanje slučajeva nestalih beba.

Pavlović, predsjednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama”, koje zvanično postoji od 2015, kaže da mu je zaštita dodjeljena po nalogu nadležnog tužilaštva i dodaje da je cilj Udruženja, ali i aktuelne vlasti, da se konačno načistac istjera istina o bebama nestalim iz porodilišta u Srbiji.

"U toku je istraga o prijetnji koju sam dobio telefonom, gdje mi je jedna osoba, čiji je identitet utvrđen, zaprijetila da će mi prosuti crijeva. Zna se i nalogodavac te prijetnje, riječ je o osobi iz Beograda", navodi Pavlović za Novosti.

Kaže da je Udruženje podnijelo više prijava protiv pojedinaca zbog, kako tvrdi, zataškavanja istine i važnih podataka iz ranijih istraga o slučajevima nestalih beba.

"Sadašnja vlast je kroz odluku o formiranju Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvjetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji, ozbiljno riješila da se taj višegodišnji problem riješi", rekao je Pavlović.

Dodaje da je ovom udruženju, čije je sjedište u Kragujevcu, do sada prijave o nestanku beba podnijelo oko 2.000 ljudi. Prijetnje je, tvrdi, primao i ranije, ali je u posljednje vrijeme to učestalo.

Navodi da su učestale i sabotaže na automobilima kojima je išao na razna mjesta i sastanke u Srbiji kako bi prikupljao podatke i razgovarao sa raznim ljudima koji vjeruju da su njihova djeca nestala.

"Samo u Kragujevcu ima više od 120 starih i prijavljenih slučajeva nestanka beba. Prijavljeno je i petnaestak novih slučajeva. Mislim da je i to razlog za učestale prijetnje koje su mi upućene", tvrdi Radiša Pavlović.

Bušili mu gume

Pavlović navodi da su mu bušili i gume na automobilu, odvijali šrafove na točkovima.

"Ne plašim se i nemam problem da javnost i dalje obaviještavam o našim aktivnostima. Pomažemo ljudima koji traže svoju djecu i nećemo stati", kaže Pavlović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.