Ministarstvo dodjeljuje 3,4 hiljade studentskih kredita
ilustracija

Prijave se podnose od 3. septembra do 19. oktobra

Ministarstvo dodjeljuje 3,4 hiljade studentskih kredita

Ministarstvo prosvjete Crne Gore dodijeliće 3,4 hiljade kredita studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja, a prijave se podnose od 3. septembra do 19. oktobra.

Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih studija i 2.290 studenata starijih godina studija.

Crnogorskim državljanima koji studiraju van Crne Gore biće dodijeljeno - 90 kredita studentima prve godine osnovnih i 250 kredita studentima starijih godina studija.

Pravo na kredite imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Prilikom izbora kandidata prednost imaju oni koji imaju bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja.

Kredit se odobrava za jednu studijsku godinu i isplaćuje se u deset mjesečnih rata. Visina kredita zavisi od uspjeha u prethodnoj godini školovanja, odnosno indeksa uspjeha i godine studija.

Mina/AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.