Nenad Rakočević

Pokušavaju da umanje važnost izmjena zakona o PIO

"Samo tražimo dostojanstven život i dostojanstvenu penziju"

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore zajedno sa svojim Vatrogascima i Zatvorskim službenicima neće se obazirati niti odgovarati na tekstove koji poslednjih dana izlaze od strane naših kolega sindikalaca. Paradoks je ako se već ne žele pridružiti zakazanom protestu 21. avgusta protiv predloga izmjena zakona o PIO, red bi bio pružiti solidarnost što je sindikalni postulat, kazao je predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa CG, Rakočević Nenad.

"A ono se dešavaju opstrukcije od pojedinaca koji na kraju kao što je to očito nijesu sindikalci već obični, lično interesni poslušnici poslodavaca. Toliko o tim sindikalcima", kazao je Rakočević.

Prema njegovim riječima ono što je veoma siptomatično je da već nekoliko dana predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja "koji su svi na godišnjim odmorima u stvari nijesu na odmorima, daju krajnje obmanjujuće i manipulativne izjave u medijima i pokušavaju da umanje važnost izmjena zakona o PIO".

"Kolovođa ugnjetavanja radničkih prava povodom ovog problema, kordinator radne grupe gospodin Jovo Pajović kaže da nisu planirana sredstva da se uveća minimalni iznos penzije od 125 evra. Gospodine Pajoviću penzioneri i radnici Crne Gore vam poručuju, planirajte onda sredstva za uvećanje od 1. januara 2019. godine, do tada će svi sačekati. Gospodine Pajoviću, vama i vašem kolegi penzioneru Raduloviću koji će uvjek glasati kao i vi, onako kako vam kažu, poručujemo, napismeno ćemo  vam dostaviti 1001 razlog i predlog gdje ima sredstava, kome sve u džepove idu ogromne radničke pare, kako tajkunima, funkcionerima, braći, kumovima, naštelovanim projektima i oprostima itd.

Gospodine Pajoviću, postali ste opravdana meta ugnjetavanja prava na život radnika Crne Gore, poseban akcenat na policiju, vojsku, vatrogasce, zatvorske policajce i druge sa posebnim uslovima rada", ističe Rakočević.

Kaže da je Pajović na prvi radni sastanak radne grupe donio Nacrt predloga izmjena zakona o PIO, nakon toga se kako dodaje desilo se još sedam uzaludnih zasjedanja, rasprava, predloga i truda predstavnika sindikata.

"A na kraju ste vi osiono, diktatorski kazali “to je to, završen je rad radne grupe, ne usvaja se vaš niti jedan zarez, te ajte sada kući predstavnici radnika”.

Jovo Pajović gleda na nas radnike Crne Gore kao da smo bezvrijedni, kao da nemamo pravo na život, na mišljenje, taj čovjek je zajedno sa predstavnikom penzionera umislio da je on neka vrsta boga, a tu osobinu dobiju osobe koji su mnogo vremena provele na funkcijama. Funkcioner Jovo Pajović hoće da obesmisli benificije, hoće da radnike Crne Gore izraubuje do granica kada se zdravlje dovodi u pitanje, hoće da nas šalje u prijevremeni vječni počinak.

Neće Jovo Pajović da pita kolegu iz Poreske uprave ili eventualno objasni kako to da postoji razlika u broju zaposlenih, u broju od 50.000 u odnosu na doprinose koji se uplaćuju u fond PIO. Neće Jovo Pajović da pokrene inicijativu da se uveća minimalna penzija, minimalna zarada, neće da pita gdje je 200.000 radnika Crne Gore u knjigama fonda PIO i Poreske uprave, a ima ih prema Monstatu", navodi Rakočević.

On je kolegama, radnicima Crne Gore poručio da ne vjeruju manipulacijama i obmanama raznih naštelovanih pojedanaca, jer je kako kaže "vrijeme za reakciju povodom penzionog staža i visine penzije na izmaku".

"Iz tog razloga pozivamo sve vas da dođete u utorak 21. avgusta u 15 i 30 časova na Rimski trg, ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja da kažemo funkioneru Jovu da mi samo hoćemo i samo tražimo dostojanstven život i dostojanstvenu penziju", zaključuju Rakočević u saopštenju.

 

                                                                                                                           

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.